HTTP eller HTTPS - Hvad skal jeg vælge?

Vækker din side tillid overfor dine potentielle brugere/købere? Et SSL certifikat kan give dem ekstra tryghed.

Hvad er forskellen mellem HTTP og HTTPS?

Folk spørger ofte om hvordan de med tryghed i maven, kan foretage et køb på en webshop, hvor de giver en masse personlig information – heriblandt ens kreditkortoplysninger. Hemmeligheden ligger i god kryptering via en tredje-part.

HTTP – HyperText Transfer Protocol.

HyperText Transfer Protokollen, forkortet i daglig tale til HTTP, er et applikationslags protokol. Det betyder, at det fokuser på hvordan information bliver præsenteret til slutbrugeren, men er ligeglad med hvordan data kommer fra A til B. HTTP opererer på TCP (Transmission Control Protokolen) via Port 80 som standard. Skal din computer sende og modtage data via HTTP, skal det foregå via denne port.

HTTPS – Secure HyperText Transfer Protocol.

Så har vi Secure HyperText Transfer Protocol – forkortet HTTPS. Det er stort set det samme som HTTP, men denne protokol benytter TCP Port 443 som standard. Altså benytter de to protokoller forskellige porte til deres kommunikation. HTTPS benytter en anden protokol til at sende og modtage data sikkert – nemlig SSL (Secure Sockets Layer). HTTPS er ligesom HTTP ligeglad med hvordan den sender og modtager data fra et punkt til et andet. Det er SSL derimod ikke. Mange sammenligner HTTPS = SSL – men det er ikke helt korrekt. Man kan sige at HTTPS er sikkert fordi det netop benytter SSL til at transportere data.

SSL “opsnapper” det data som sendes via HTTPS (både det som sendes og det som modtages) og krypterer det. At kryptere, kan kort forklares som en matematisk algoritme som benyttes til at skjule det egentlige indhold. Man håber så, at krypteringen er så kompleks, at det er umuligt at genskabe for hackere. Selve krypteringen sker via et certifikat. 

Google favoriserer HTTPS fremfor HTTP.

I August 2014, kom Google med udmeldingen, at søgegiganten ville begynde at favorisere sider med et SSL certifikat fremfor sider der ikke har.  I SEO verdenen har der længe været myter om at HTTPS ville skade ens placeringer i søgeresultaterne, men det kan nu afkræftes.

Køb et SSL certifikat allerede i dag.

Her hos Netbums, kan vi tilbyde dig opsætningen af et SSL certifkat til din hjemmeside. Vi benytter RapidSSL som leverandør. Dette certifikat kan beskytte ét domæne eller subdomæne. Har du brug for SSL på flere domæner eller subdomæner – så skal du have et certifikat til hver af disse.

SSL - 1 år

599,-

Inkl. moms
RapidSSL

SSL - 2 år

799,-

Inkl. moms
RapidSSL

SSL - 3 år

999,-

Inkl. moms
RapidSSL

Kontakt mig vedrørende et SSL certifikat til min hjemmeside

Wordpress hjemmesider til fornuftige priser
Dansk Magento webshop? Den klarer vi.
Wordpress webshop med Woocommerce

ADRESSE

Netbums
Udbyhøjvej 32G, 1.sal
8930 Randers NØ
CVR: 32035140 Web:
+45 61160791
hej@netbums.dk

BUREAUET

Lokalt webbureau i Randers med mange års erfaring indenfor webløsninger - både hjemmesider og webshops.
Vi har fokus på at levere høj kvalitet til fornuftige priser, og på langvarige kunderelationer. Det er passionen er driver værket her hos Netbums.

TELEFONTIDER