WCAG stiller krav til dit site i 2025

Der er flere grunde til at gå væk fra WordPress og de alle steds værende page builders. Og her er endnu en til bunken. Du skal fremover have styr på din tilgængelighed på dit site.

Hvad er WCAG?

Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2025 er den kommende standard for webtilgængelighed, udviklet af World Wide Web Consortium (W3C). WCAG giver retningslinjer for at gøre webindhold mere tilgængeligt for mennesker med handicap. WCAG 2025 forventes at bygge videre på de nuværende WCAG 2.1 og WCAG 2.2-standarder, og fokusere endnu mere på brugervenlighed og inklusiv design. Dette indebærer forbedringer inden for områder som dynamisk indhold, mobiltilgængelighed, og øget opmærksomhed på brugernes forskellige behov.

Page Builders vs WCAG

Udfordringer med Page Builders

Page builders til WordPress, som Elementor, Divi, og Beaver Builder, er populære værktøjer til nemt at skabe og designe websider uden behov for avancerede kodningsfærdigheder. Dog har de fleste page builders begrænset understøttelse af WCAG-elementer som ARIA-roller (Accessible Rich Internet Applications), hvilket kan resultere i tilgængelighedsproblemer.

Problemer med ARIA-roller

ARIA-roller og attributter er essentielle for at forbedre webtilgængeligheden, da de hjælper screen readers og andre assistive teknologier med at forstå og navigere på websider. Mange page builders gør det vanskeligt at tilføje eller konfigurere disse attributter korrekt, hvilket kan føre til manglende tilgængelighed og en dårligere brugeroplevelse for personer med handicap.

Fordele ved Statamic vs WCAG

Bedre kontrol med HTML Markup

Statamic er et fladt fil CMS (Content Management System), der giver udviklere større fleksibilitet og kontrol over HTML-markupen. Dette betyder, at man kan sikre, at alle ARIA-roller og andre WCAG-elementer er korrekt implementeret fra starten. Ved at bruge et custom programmeret site som dem, der kan bygges med Statamic, har udviklere mulighed for at opfylde WCAG-standarderne mere præcist.

Custom programmerede sites og WCAG

Ved at vælge custom programmerede løsninger, har udviklere friheden til at:

  • Skræddersy HTML-markupen til at inkludere nødvendige ARIA-attributter.

  • Implementere avancerede tilgængelighedsfunktioner, som dynamiske tilstandsændringer og brugertilpasning, der kan være svære at opnå med page builders.

  • Sikre, at alle elementer på siden følger WCAG-retningslinjerne, hvilket resulterer i en mere tilgængelig og brugervenlig oplevelse.

Morten Bak

Bliv fri af Page Builders

Har du overvejet, om dit website opfylder de kommende WCAG 2025 standarder? Ved at sikre, at dit indhold er tilgængeligt for alle brugere, uanset deres evner, kan du ikke kun forbedre brugeroplevelsen, men også overholde lovgivningen og nå et bredere publikum. Tag det første skridt mod et mere inkluderende web med vores guide og værktøjer til at implementere WCAG 2025.

Kontakt mig
Laravel
Statamic
Laravel Livewire
AlpineJs
Tailwind CSS
PHPUnit and PestPHP
Vuejs
Inertia