Farvel WordPress..

Som udvikler er man aldrig færdig med at prøve nye teknikker / frameworks. Alligevel er jeg dog forundret over først nu at have stødt på Statamic - selvom det har 10 år på bagen.

WordPress -> Statamic

Sådan lød min opdatering på Linkedin

Der er flere grunde til, at man kan vælge at bruge Statamic i stedet for WordPress:

Læs opslaget på LinkedIn
Statamic er hurtig - meget hurtigt!

Ydeevne i top!

Statamic er bygget på Laravel, som er kendt for sin stabilitet og ydeevne. Dette betyder, at Statamic-drevne hjemmesider og applikationer muligvis er hurtigere og mere pålidelige end dem, der er bygget med WordPress.

Min side her er faktisk bygget på Statamic, og har uden de store problemer kunne score 100/100 i Googles PageSpeed Test

Tjek din sides PageSpeed Score

Fleksibilitet

Statamic giver udviklere mere kontrol over struktur og indhold af deres hjemmeside eller applikation. Det bruger flat file storage, hvilket betyder, at indholdet gemmes som simple tekstfiler i stedet for i en database. Dette kan gøre det nemmere at administrere og organisere indhold, og det eliminerer også behovet for en database, hvilket kan gøre hjemmesiden nemmere at implementere og skalere.

Brugervenlighed

Statamic har et brugervenligt grænseflade, der er designet til at være intuitivt og nemt at bruge, selv for ikke-tekniske brugere. Dette kan gøre det til et godt valg for virksomheder eller organisationer, der selv skal administrere deres eget indhold, men ikke har meget teknisk ekspertise.

Tilpasning

Statamic har et fleksibelt og kraftfuldt skabelonsystem, der giver udviklere mulighed for at tilpasse udseende og funktionalitet af deres hjemmeside eller applikation. Det integrerer også med forskellige front-end-biblioteker, som yderligere kan forbedre design og funktionalitet af hjemmesiden.

Sikkerhed

Statamic er bygget med fokus på sikkerhed, og det har en række funktioner og bedste praksisser på plads for at beskytte mod almindelige sårbarheder. Dette kan gøre det til et godt valg for virksomheder eller organisationer, der har brug for at beskytte følsomme data eller der håndterer store mængder brugergenereret indhold. Derudover er der det faktum at der ikke er en database, som sådan. Og derved undgår man helt SQL injections

Læs om SQL injections

Vil du høre mere om Statamic?

Læs også mit indlæg på Indexed.dk (min arbejdsplads), om hvorfor Statamic er et moderne valg af CMS.

Læs blogindlægget
Laravel
Statamic
Laravel Livewire
AlpineJs
Tailwind CSS
PHPUnit and PestPHP
Vuejs
Inertia